Roze pegboard

Pegboard, Gaatjesbord kopen of zelf maken?

Pegboarden, op Pinterest zie je ze vaak voorbij komen, een pegboard oftewel gaatjesbord op z’n Nederlands. Leuke borden om aan de muur te hangen, leuk voor in de kinderkamer, maar ook net zo leuk in de keuken of boven je bureau op je werkplek thuis. Maar kies je ervoor om het gaatjes bord zelf te maken of ga je een pegboard kopen?

Pegboard kopen?

Wil je een pegboard kopen? Leuk, vermoedelijk heb je al wat ideeën om hier heerlijk mee te gaan stylen. Je kunt hem

pegboard kopen
Wit Pegboard kopen

in de kinderkamer hangen, leuk boven een bureautje. Je kunt een metalen pegboard kopen van Eina Design. Leuk om bijvoorbeeld in een meisjeskamer een groot wit pegboard te kopen, voordeel van dit grote witte pegboard is dat hij geleverd wordt met 6 grote zilveren haken. Zo kun je direct beginnen met stylen en decoreren. Hang er bijvoorbeeld een lint aan waar alle haarspeldjes aanzitten, zijn die ook gelijk mooi georganiseerd. Maar ook kun je heel eenvoudig de kleine metalen wandplankjes van hetzelfde merk Eina Design erop bevestigen. Je dient hier zelf een paar schroefjes en moertjes voor te halen, maar de gaatjes zitten er immers al in. Dus heel moeilijk is het niet om een plankje op een pegboard te maken. Op het plankje zet je een leuk potje neer met bijvoorbeeld een plantje, maar ook een pennenbak misstaat er niet op. Het grote voordeel van de metalen pegboarden van Eina Design is, dat ze omdat ze nu eenmaal gemaakt zijn van metaal, zich ook uitermate goed lenen als magneetbord. Zo heb je een heleboel decoratie mogelijkheden in 1! Mooie tekeningen of foto’s hang je erop met een magneetje. De bijgeleverde zilveren haken dienen er voor om eenvoudig iets op te hangen. Bijvoorbeeld een verjaardagskalender! Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid om een plankje op het magneetbord te maken. Hier kun je van alles opzetten.

Kortom het aanschaffen van een metalen magneetbord van Eina Design heeft zeker een heleboel voordelen. Je hangt hem op met het bijgeleverd ophangsysteem en je kunt direct beginnen met stylen en organiseren. Daarnaast is het wellicht ook wel leuk om zelf een pegboard te maken.

Pegboard zelf maken

Heb je meer tijd? Ben je een beetje handig en creatief? Dan is het net zo leuk om zelf een pegboard te maken. Pegboarden zijn niets meer als gaatjesborden. Deze zijn zelf ook eenvoudig te maken. Een nadeel er van is: Je moet ze zelf schilderen, zijn niet uit zichzelf magnetisch en je zult zelf een systeem moeten bedenken om het gaatjesbord aan de muur te bevestigen. Maar natuurlijk heeft het ook zo zijn voordelen een pegboard zelf maken. je kunt zelf de grootte bepalen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze geweldige hobby kamer?

De materialen die je nodig hebt om zelf een pegboard te maken haal je eenvoudig bij de bouwmarkt. Daarnaast kun je vaak bij winkels als Ikea of Kwantum een heleboel items halen die je dan gemakkelijk erop kunt bevestigen. Het gaatjesbord zelf zal niet zo’n dure aanschaf zijn. Maar hoe groter hij is des te duurder, dat is vanzelfsprekend. Dan begint het een enorme klus. Het verven van het pegboard. Wil je het simpel houden, kies dan voor effen wit. Maar natuurlijk is het ook leuk om het pegboard in een kleur te schilderen. Dezelfde kleur als de muur erachter voor een hip effect. Of combineer twee kleuren. Daarnaast kun je ook werken met materialen zoals magneetverf, om later ook magneetjes op het pegboard te kunnen bevestigen. Maar ook krijtverf zal leuk zijn, om zelf nog wat kreten rondom de foto’s die erop hangen te schrijven.

Wij zelf vinden deze hobbykamer die we vonden op Pinterest ook echt geweldig. Alle materialen die nodig zijn bij de het zelf maken van kleding zijn bevestigd op het pegboard. Styl het geheel af met een lampjes snoer erboven. Hiervoor kun je eenvoudige led kerstlampjes gebruiken, maar voor een meer en stoer industrieel effect kies je voor een zwaar zwart lampensnoer, waar gewone peertjes in kunnen.

Maak je een pegboard zelf? Bedenk dan goed waar hij eigenlijk voor moet dienen en maak van te voren vast een globale indeling. Het is handig van te voren te bedenken of het pegboard met name dient voor styling of dat het bijvoorbeeld aan de binnenkant van een kastdeur komt om voornamelijk praktische zaken op te bergen.

Heb jij nog leuke tips voor het maken van een pegboard? Of ga je zelf ook liever een pegboard kopen?